Calpé en regio : een fietsparadijs en zo veel meer ...

Idyllische uitzichten, swingende wegen en steile bergen: het is niet verwonderlijk dat het Spaanse Calpé de naam van ideale fietsvakantie draagt.

Fietsers die voor Spanje kiezen, gaan vaak naar Calpe. Het is een  bestemming die jaren geleden door de profs werden ontdekt en sindsdien ook op veel fietsende wielertoeristen kunnen rekenen. Heel gek is dat niet, want de omstandigheden lenen zich perfect voor fietsers die ook in het winterseizoen hun pedalen willen laten draaien en hun hart willen ophalen aan de prachtige landschappen, ver weg van alle drukte.

In dit fietsparadijs kan je kiezen tussen oneindig veel fietsroutes. De fietsroutes zijn soms golvend, soms enorm steil en soms ook plat. De landschappen zijn gevarieerd, je fietst langs rotsen, wijnranken, kliffen, steile bergen en bossen.

 

Zon, rustige wegen en bergen


In de eerste plaats is er het microklimaat dat fietsers aanspreekt. De kans dat een trainingsstage in het water valt, is haast te verwaarlozen. In het gunstig gelegen Calpe  ben je gewoonweg verzekerd van droge wegen en een zonnetje. 

De wegen zijn er van een uitstekende kwaliteit, vaak zelfs vele malen beter dan we gewend zijn in Vlaanderen. Bovendien kun je er rustig fietsen. Calpe is een toeristische spot, maar niet zo massaal als het naburige Benidorm. Even buiten deze plaats aan de Costa Blanca vind je uitstekende fietswegen. 

In Calpe  zijn er nog genoeg mogelijkheden om hoogtemeters bij te schrijven. Niet ver van Calpe ligt de Coll de Rates. Vanuit Parcent klim je à 5,5 procent gedurende ruim 6 kilometer. Het is een ideale klim voor je blokjestrainingen. Onderweg kan je genieten van magnifieke uitzichten over de zee. De Bernia mag zeker niet ontbreken op je fietsvakantie. Onderweg kan je genieten van magnifieke uitzichten over de zee ener  liggen een aantal toffe bars tussen de wijnranken waar je op het terras een verkwikkend drankje kan nuttigen. 

 

Fietsers die voor Spanje kiezen, gaan vaak naar Calpe of Mojacar. Het zijn bestemmingen die jaren geleden door de profs werden ontdekt en sindsdien ook op veel fietsende wielertoeristen kunnen rekenen. Heel gek is dat niet, want de omstandigheden lenen zich perfect voor fietsers die ook in het winterseizoen hun pedalen willen laten draaien.

 

Begint het ook te kriebelen? Klik dan snel naar volgende pagina 'All In fietsvakantie' of 'fietsverhuur'